Несрећа на Средоземном мору, погинуло 13 миграната

У несрећи на Средоземном мору, када се преврнуо чамац са мигрантима, страдало је 13 особа, укључујући труднице и децу, а 167 људи је спасено, саопштила је шпанска спасилачка служба.

Невладина организација "Проактива оупен армс" (Proactiva Open Arms) саопштила је да су међу спасеним мигрантима 121 мушкарац, 40 жена и шесторо деце, додајући да су нађени 24 километра северно од либијског приобалног града Сабрате.

У одвојеној акцији, брод невладине организације "Спасимо децу" (Save the Children) спасао је око 90 миграната са малог брода, пренела је италијанска агенција Анса.

Обе спасилачке операције у близини обале Либије координисала је италијанска обалска стража.

Више од 2.200 миграната страдало је од почетка године у покушају да преко Средоземног мора стигне у Европу, наводи Међународна организација за миграције (ИОМ).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво