Кремљ: Нове санкције САД биће штетне за обе државе

Кремљ је упозорио Сједињене Америццке Државе да ће нове санкције против Русије угрозити интересе обе државе, јавља АФП. САД би санкцијама да избаце Русију сa тржишта ЕУ, додала је сарадница председника Владимира Путина, Валентина Матвијенко.

"Ми сматарамо да је наставак реторике санкцијама контрапродуктиван и штетан за интересе обе државе", рекао је Дмитриј Песков.

Блиска сарадница руског председника Владимира Путина Валентина Матвијенко раније данас је изјавила да санкције које би САД да наметну Русији делују као покушај да се Русија истисне са европског енергетског тржишта.

Матвијенкова је председница Савета Федерације горњег дома руске Думе, наводи Тас, а преноси Ројтерс.

Она је то изјавила поводом саопштења Беле куће у којем се наводи да је амерички председник Доналд Трамп спреман да потпише нови закон након што су Сенат и Представнички дом Конгреса прошле недеље објавили да су постигли договор о широком пакету санкција Русији.

Како је АП претходно известио, представници републиканаца и демократа у америчком Конгресу објавили су да су постигли договор о пакету санкција, којим желе Москву да казне због наводног мешања у прошлогодишње председничке изборе у САД и оно што сматрају руском војном агресијом у Украјини и Сирији.

Агенција је навела да је други по хијерархији конгресмен Демократске партије у Представничком дому, Стени Хојер из Мериленда, изјавио да су усаглашена сва питања у вези са законом који, поред санкција Русији, обухвата и економске казне Ирану и Северној Кореји.

Било је извесних неслагања у вези с тим колико ће демократе да се укључе у разматрање закона, али је Хојер рекао да је задовољан исходом.

"Осигурано је то да и већина (републиканци) и мањина (демократе) буду у стању да надгледају како ће администрација председника Трампа примењивати санкције", рекао је Хојер.

Представнички дом Конгреса гласаће о закону у уторак 25. јула.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара