Напад моторном тестером у Швајцарској, најмање пет рањених

Најмање пет особа је рањено, од којих две теже, када је мушкарац моторном тестером напао пролазнике у граду Шафхаузену, јављају швајцарски медији. Полиција саопштила да није реч о терористичком акту. У току потрага за нападачем, који је идентификован као 51-годишњи Франц Вроузис.

Швајцарска полиција је саопштила да је у току специјална операција у старом делу Шафхаузена, града на швајцарско-немачкој граници, који има 36.000 становника. 

Потврдили су да је повређено пет особа, али кажу да није реч о терористичком акту, преноси Ројтерс.

Швајцарски полицајац Рави Ландолт идентификовао је починиоца напада као 51-годишњег Франца Вроузиса, који је већ два пута прекршио закон о оружју. За њим трагају специјалне снаге, а у потрагу су укључена и два хеликоптера, преноси Ноје цирхер цајтунг.

Тужилац Петер Штихер рекао је да човек нема сталну адресу, али је пријављен у кантону на југоистоку Швајцарске, Граубунедну, преноси АП.

Ландолт је рекао да је починилац напада 2014. и 2016. године прекршио закон о оружју, али није изнео и више детаља о томе.

Нападач је висок око 190 центиметара и запуштеног је изгледа. Према наводима портала Тагес анцајгер, возило нападача је пронађено и наводи се да је у питању "фолксваген кеди".

АП наводи да је полиција саопштила да је "осумњичени опасан" и да није јасно да ли код себе и даље има тестеру.

Још нема званичних детаља о нападу, који је пријављен у 10.30.

Швајцарски медији су јавили да је један мушкарац ходао улицом са моторном тестером у руци и да је напао пролазнике. Ројтерс преноси да се напад одиграо у једној пословној згради у шопинг зони.

Центар града је одмах блокиран. Затворене су све радње, а грађани упозорени да избегавају тај део града.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво