У ЕУ разбијен ланац трговаца људима

Европол је подржао акцију за сузбијање организованих криминалних група, које су се бавиле трговином људима у циљу сексуалне експлоатације, а операција је спроведена у више европских земаља.

У оквиру ове операције привредено и ухапшено 107 осумњичених за трговину људима и илегалну миграцију, те идентификовано 910 потенцијалних жртава трафикинга.

У 22 земље чланице ЕУ, између 26.јуна и 2.јула, циљ акције полиције било је сузбијање трговине људима и онемогућавање илегалне миграције.

Кроз полицијску сарадњу, координисану преко Европола, а коју је предводила Аустрија, проверено је 126.927 особа и 6.363 возила и претражено 4.245 локација.

Посебна пажња посвећена је и интернету, преко којег су врбоване и нуђене жртве сексуалне експлоатације, наводи се у саопштењу.

Информације прикупљене током ове операције је довела до покретања 25 нових истрага широм Европе.

Хапшења и идентификовање жртава ове акције је показала да су најактивније у Европи мреже трговаца људи из Нигерије, Јужне Америке и источне Европе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи