Русија појачава авијацију, стиже више од 100 нових летелица

Командант ратног ваздухопловства генерал пуковник Виктор Бондарев најавио је да ће Русија 2018. године добити више од 100 нових авиона и хеликоптера.

На 13. Међународном авијатичарском и свемирском салону "МАКС-2017", Бондарев је рекао новинарима да руске снаге неће добити мање летелица него ове године.

"Биће више од 100 нових машина, плус модернизација и ремонт (коришћених авиона). Модернизујемо се веома добро", преноси Спутњик.

Говорећи о новом руском програму наоружања за период од 2018. до 2025. године, који се сада развија, Бондарев је подвукао да је авијација фаворизована.

"Свако одлично разуме да се у свету развија ваздухопловна компонента, у условима нових технологија, развоја, прогреса. То на крају утиче и на развој националне економије и индустрије", навео је руски командант.

Међународни авијатичарски и свемирски салон "МАКС-2017" почео је у уторак у граду Жуковски у московском региону, а затвара се данас.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво