Израел поставио камере на улазу у Храмовну гору

Полиција је поставила напредне надзорне камере на Лављим вратима, на улазу у Храмовну гору у Старом граду у Јерусалиму, које наводно могу да идентификују наоружање људе који покушавају да уђу на подручје светилишта.

Код Лављих врата се 14. јула десио терористички напад када су наоружани палестински нападачи убили два израелска полицајца након што су прокријумчарили ватрено оружје.

Камере су постављене у ноћи између суботе и недеље и представљају део савремене технологије која има могућност да идентификује оне који покушавају да унесу оружје, а без детектора за метал, известио је Тајмс оф Израел.

Како преноси АП, Израел саопштава да су камере "алтернатива" металним детекторима чије постављање је и изазвало насиља у том подручју у току викенда.

Како су агенције претходно пренеле, у сукобима између Палестинаца и израелске полиције на Храмовној гори у Јерусалиму у петак су погинула три Палестинца, а на Западној обали 19-годишњи Палестинац је избо три Израелца, после чега је упуцан.

АП преноси да је израелска војска саопштила да је извела велико хапшење на Западној обали након убиства израелске породице.

У тој акцији ухапшено је 29 особа, укључујући и девет чланова екстремистичке групе Хамас.

Израелска полиција се сукобила у Јерусалиму са Палестинцима који су, у знак протеста, организовали муслиманску молитву испред великог светилишта на Храмовној гори, које походе и Јевреји и муслимани.

Протест је покренут након што су израелске власти поставиле детекторе за метал на капији светилишта пошто су ту палестински нападачи прошле недеље убили два израелска полицајца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво