Трамп о "Џералду Форду": Непријатељи ће се трести од страха

Председник САД Доналд Трамп присуствовао је свечаној предаји ратног брода "Џералд Р. Форд" морнарици у Норфлоку у Вирџинији, истичући да овај брод шаље "100.000 порука свету" и да ће се амерички непријатељи "трести од страха".

Реч је о првом носачу авиона нове генерације вредном 13 милијарди долара, који може да носи и нуклеарно оружје.

Изградња овог брода почела је 2009. године и требало је да буде завршена до 2015 – што би коштало десет и по милијарди долара.

Двогодишње одлагање коштало је још три милијарде долара. Америчка морнарица саопштава да ће изградња још три ратна броја у класи "Форда" коштати 43 милијарде долара, пренео је Глас Америке.

Председник Трамп је на свечаности критиковао прошлу администрацију што није довољно улагала у војску, и позвао Конгрес да, како је рекао, ради свој посао и обезбеди стабилне и предвидиве изворе финансирања за америчку војску.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи