Трампов зет "заборавио" да пријави имовину вредну 10,6 милиона долара

Зет и високи саветник америчког председника Доналда Трампа, Џеред Кушнер, "случајно је изоставио" да пријави имовину вредну најмање 10,6 милиона долара у извештају о личним финансијама, преноси АП позивајући се на преправљени извештај који је објављен у петак.

Имовина, коју је Кушнер "заборавио" да пријави, део је извештаја о имовинском стању са обновљеним подацима који је америчка Канцеларија за владину етику у четвртак оверила у оквиру "редовног контролног процеса", наводи америчка агенција на основу Кушнеровог документа.

Међу имовином коју је Кушнер тек сада пријавио, а која би могла бити вредна чак 51 милион долара, он је навео да да поседује уметничку колекцију вредну између пет и 25 милиона долара.

Из новог извештаја о имовинском стању Трамповог зета, види се и да је он продао своје акције у старом тржном центру на обали у Џерзију, а више нема удела ни у власништву над компанијом која се бави некретнинама у Толеду, у Охају.

Кушнер је сада пријавио и да поседује деонице вредне од пет до 25 милиона долара у холдинг компанији која је власник "Кадра", технолошке компаније за некретнине коју је основао заједно са братом Џошуом, а чију вредност инвеститори процењују на 800 милиона долара.

Кушнерова супруга и председникова ћерка Иванка Трамп такође је пријавила нове податке о свом имовинском стању - имовину вредну најмање 66 милиона долара, као и најмање 13,5 милиона долара прошлогодишњих прихода од својих разних пословних подухвата, а од којих 2,4 милиона долара од новог Трамповог хотела у близини Беле куће.

Новопријављени подаци сведоче о изузетном великом богатству Иванке Трамп и њеног супруга, који су заједно зарадили најмање 100 милиона долара од почетка 2016. године и поседују заједничку имовину вредну најмање 206 милиона долара, закључује америчка агенција.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво