Билд: Берлин замрзава испоруку оружја Анкари

Немачка влада је донела одлуку да замрзне испоруке оружја Турској због сукоба две земље око поштовања људских права, пренео је лист "Билд".

"Влада замрзава све испоруке намењене Турској", навео је лист.

Петер Алтмајер, један од најближих сарадника канцеларке Ангеле Меркел, није желео ни да подврди ни да демантује те информације али није искључио нове узвратне мере против Турске после јуче уведених економоских санкција.

Ако наводи Билда буду потврђени, то ће значити нову ескалацију између две савезнице у НАТО.

Немачки министар финансија Волфганг Шојбле је упоредио Турску с комунистичком Источном Немачком због арбитрарних хапшења људи и непоштовања минимума конзуларних стандарда.

Према писању медија, Немачка је од почетка 2016, а посебно после неуспелог пуча у Турској у јулу прошле године, блокирала 11 испорука "ватреног оружја, муниције или делова за наоружање" намењених тој земљи јер верује да би то било искоришћено за репресију над противницима власти.

Немачка је јуче упозорила своје грађане против путовања у Турску, и претила блокирањем инвестиција и извоза, као и приступа Турске европским фондовима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 26. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи