Пјонгјанг није одговорио на предлог Сеула

Понуда о одржавању преговора, коју је Јужна Кореја понудила Северној Кореји истекла је данас без одговора Пјонгјанга.

"Под хитно је неопходно смањити тензије између две Кореје ради постизања мира и стабилности на корејском полуострву", изјавио је портпарол јужнокорејског Министарства одбране Мун Санг Кјун, пренео је АФП.

"Позивамо Север поново да одговори на нашу понуду за преговоре", рекао је Мун.

Јужна Кореја је предложила у понедељак одржавање војних преговора са Северном Корејом, након вишенедељних тензија због тестирања пројектила дугог домета које је извео Пјонгјанг.

Један високи званичник је рекао да би циљ преговора требало да буде заустављање "свих непријатељских активности које подижу војне тензије" на утврђеној граници између две Кореје, јавио је Би-Би-Си.

Јужнокорејски председник Мун Џае Ин већ дуже време истиче да жели већу комуникацију са Северном Корејом.

Заменик министра одбране Јужне Кореје је рекао да би ти преговори могли бити одржани у Тонгилаку, севернокорејском објекту у Панмуњому у демилитаризованој зони између две земље, у којем су одржавани ранији преговори.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара