Оптужница против Србина из Немачке због врбовања за ИД

Немачко тужилаштво подигло je оптужницу због тероризма против пет особа, ухапшених у новембру, међу којима је и тридесетседмогодишњи Немац српског порекла Бобан С.

Главноосумњичени је држављанин Ирака (33) Ахмед Абдулах који осумњичен за чланство у терористичкој организацији, финансирање тероризма и јавне позиве на чињење злочина, наводи се у саопштењу Тужилаштва, преноси АП.

Петорица осумњичених терете се да су регрутовали младе муслимане у Немачкој да се придруже Исламској држави у борбама у Сирији и Ираку.

Међу осумњиченима је и Немац српског порекла Бобан С. , који је био задужен за подучавање регрута о арапском и радикално исламском садржају.

Међу осталим ухапшенима су имам радикалне џамије у Хилдершајму, који је у џамији и другим деловима Немачке држао "исламске семинаре", турски држављанин, држављанин Камеруна и један Немац.

Тужилашто је у саопштењу навело и имена осам мушкараца за које тврди да су уз помоћ главноосумњиченог напустили Немачку, а међу њима су и два мушкарца која су убила неколико немачких војника у два бомбашка напада 2015. године.

Тужилаштво је оптужницу подигло на основу исказа неименованог извора, за који наводе да му је гарантована безбедност и анонимност.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво