Оборена два сајта са "дарк веба"

Америчке власти и Европол саопштили су да су оборена два сајта за трговину дрогом, оружјем, илегалним софтвером и хакерским услугама на "дарк вебу".

Државни тужилац САД Џеф Сешнс рекао је да су "подземни" сајтови као што су оборени "Алфа беј" и "Ханса" међу својим огласима имали десетине хиљада понуда за смртоносне дроге као што је фентанил и друга нелегална добра и преко 200.000 муштерија широм света.

"Овај случај, који су водили посвећени агенти и тужиоци, вам говори да нисте безбедни, не можете се сакрити. Наћи ћемо вас, разбићемо вашу организацију и мрежу и судићемо вам", упозорио је Сешнс власнике сајтова на "дарк вебу", преноси АФП.

Пре три недеље, "Алфа беј" је без објашњења престао са радом, а власник тог портала Александар Казес ухапшен је на Тајланду и раније ове недеље пронађен мртав у својој ћелији.

Полиција Тајланда саопштила је да се он обесио користећи пешкир.

Након гашења "Алфа беја", многи корисници су похрлили на много мањи сајт "Ханса". Не знајући да је холандска полиција у тајности преузела контролу над порталом, муштерије су наставиле са активностима након чега су полицајци били у могућности да испрате њихове податке и идентификују купце, наводи АФП.

Сајт "Ханса" је, такође, оборен, рекао је извршни директор Европола, Роб Вејнврајт.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво