Амнести: Осумњичени припадници Боко харамa брутално мучени у Камеруну

Безбедносне снаге Камеруна "брутално су мучиле" осумњичене припаднике екстремистичке групе Боко харам, саопштила је организација за заштиту људских права Амнести интернешнел.

У извештају Амнести интернешнела је наведено да су припадници безбедносних снага између осталог спроводили технике мучења водом и тукли осумњичене, међу којима су жене и деца, пренео је Би-Би-Си.

Ти случајеви су се догодили у периоду од 2013. до 2017. године, а од последица мучења преминуло је више десетина заробљеника, пише у извештају.

Влада Камеруна није коментарисала ове наводе.

Побуна Боко харама, која је почела пре више од седам година у Нигерији, проширила се на Камерун, где џихадисти често изводе нападе.

У нападима Боко харама у Камеруну од 2014. године убијено је више од 1.500 цивила, а многи људи су отети, наводи Амнести интернешнел.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво