Трамп: Коми покушао да ме уцењује компромитујућим досијеом

Амерички председник је оптужио смењеног директора ФБИ Џејмса Комија да је покушавао да га уцени документима које наводно садрже компромитујуће информације о њему. Додаје да жали због именовања Џефа Сешнса за министра правде.

Доналд Трамп је поновио да га је две недеље пре инаугурације Коми информисао да америчке обавештајне агенције тврде да су се Руси мешали у изборе са циљем да му помогну да победи Хилари Клинтон.

Коми му је, каже Трамп, касније рекао да постоји досије са срамним детаљима о њему, укључујући и наводе да Руси имају видео снимак Трампа са проституткама.

Трамп је у интервјуу за Њујорк тајмс изјавио да мисли да му је Коми рекао за документа како би му указао да има нешто о њему. На питање да ли мисли да је Коми покушавао да га уцени, Трамп је рекао: "Да, мислим".

Одбацио је све инсинуације да су он или његова кампања сарађивали са Русима.

Председник САД je изјавио и да никада не би именовао Џефа Сешнса за министра правде да је знао да ће он сам себе изузети у истрази ФБИ о наводном руском мешању у америчке изборе и везама људи из Трампове кампање с Русима.

У интервјуу који је јуче објављен, Трамп је оценио да је Сешнс морао да одбије именовање ако је знао да је компромитован због те афере.

"Како можете да прихватите положај а онда се изузмете? Да је то учинио пре именовања рекао бих му 'Хвала Џеф, али нећу узети вас'. То је веома неправедно, а одмеравам своје речи", рекао је Трамп.

То представља одрицање слабог председника од једног од најважнијих људи у влади, пише Франс прес.

Сешнс, дугогодишњи утицајни сенатор, био је међу Трамповим највернијим присталицама током кампање. Он се изузео из истраге ФБИ, која је под надзором министарства правде, после открића да се током кампање састао са руским амбасадором у САД Сергејом Кисљаком.

Трамп је критиковао и сведочење Сешнса пред обавештајним комитетом Сената и оценио да је министар правде давао "лоше одговоре".

Сешнс је снажно демантовао оптужбе о сарадњи са Русијом у утицању на изборе и назвао их "одвратним лажима". Расправљао се са неколицином сенатора који су захтевали да исприча детаље својих разговора са Трампом, што је одбио у име поверљивости.

"Одговарао је на једноставна питања и требало је да даје једноставне одговоре, али то није радио", рекао је Трамп за Њујорк тајмс.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво