Нетанјаху: Апсолутно луди политички захтеви ЕУ

Израелски премијер Бенјамин Нетанјаху је, на састанку иза затворених врата са лидерима земаља источне и централне Европе у Будимпешти, рекао да су политички захтеви које ЕУ упућује Израелу "апсолутно луди".

"Европска унија је једина асоцијација земаља на свету која условљава односе с Израелом... у свакој области политичким условима. То је лудо, то је апсолутно лудо", чује се на снимку Нетанјахуовог обраћања који је преслушао новинар АФП.

Агенција подсећа да је Брисел у више наврата осудио Израел због градње јеврејских насеља на окупираној Западној обали и сузбијања организација цивилног друштва које критикују израелску владу.

Нетанјаху, који данас завршава тродневну посету мађарској престоници, навео је Кину, Русију и Индију као пример земаља које послују с "иновативним дивом Израелом" и "не хају за политичка питања".

"Европа треба да одлучи да ли жели да живи и напредује или жели да се скврчи и нестане", рекао је Нетанјаху премијерима земаља Вишеградске групе, коју чине Мађарска, Пољска, Словачка и Чешка Република.

АФП наводи да посматрачи оцењују да Израел настоји да успостави ближе везе с нацијама у ЕУ које могу да му помогну у одбрани његових интереса у међународним форумима.

"Уз њихову подршку биће теже за ЕУ да доноси резолуције које критикују Израел", наводи стручњак за Блиски исток Петер Линтл.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи