Немачка забринута због забране Јеховиних сведока у Русији

Берлин ће будно пратити ситуацију са Јеховиним сведоцима, а поводом одлуке руског Врховног суда да забрани њихове активности на територији Русије, изјавио је координатор немачке Владе за међудруштвену сарадњу са Русијом Гернот Ерлер.

"Веома сам забринут због одлуке да се потврди забрана активности Јеховиних сведока. То значи да, упркос нашим апелима на свим нивоима, они могу да буду суочени са оптужбама због својих верских уверења и личне филозофије", рекао је Ерлер и додао да забрана "отвара пут кривичном гоњењу чланова организације", преноси Тас.

Према његовим речима, на тај начин Русија, која је чланица Савета Европе крши своје међународне обавезе.

"Посматраћемо развој и последице те одлуке за чланове Јеховиних сведока. Полазим од претпоставке да ће ту забрану разматрати и Европски суд за људска права", закључио је Ерлер.

Врховни суд Русије потврдио је 17. јула забрану делатности Јеховиних сведока, којом се та организација квалификује као екстремистичка организација, налаже њено распуштање и брани делатност у целој земљи.

Одбрана Јеховиних сведока најавила је да ће се жалити Европском суду за људска права.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво