Потврђена забрана Јеховиних сведока у Русији

Врховни суд у Русији потврдио је забрану делатности верског покрета Јеховини сведоци, који власти у тој држави виде као "екстремистичку организацију".

"Руски врховни суд одлучио је да одбије жалбу организације против забране", наводи се у саопштењу суда о одлуци, известила је новинска агенција РИА Новости, преноси АФП.

Суд је у априлу издао решење којим се забрањује та хришћанска група и којом је Јеховиним сведоцима одузета имовина.

Та одлука уследила је након што је руско Министарство правде саопштило да је пронашло знаке "екстремистичке активности" унутар верског покрета и затражило да се његова делатност забрани.

Међународни портпарол Јеховиних сведока Дејвид Семонијан рекао је у писаном коментару да је најновија одлука суда, иако очекивана - разочаравајућа.

"Можемо само да се надамо да ће превладати фер процена чињеница и да ће наше право на верску праксу у Русији бити правно обновљено", рекао је Семонијан.

Како наводи АФП, адвокат који заступа ову организацију Виктор Јенков рекао је да "још није крај".

"Обратићемо се поводом ове одлуке Европском суду за људска права", додао је Јенков.

број коментара 3 пошаљи коментар
(уторак, 18. јул 2017, 09:01)
anonymous [нерегистровани]

Ekstremističke aktivnosti ..???

Braćo pravoslavci ...ovo mi je veoma čudno i nema nikakvo obrazloženje da imaju ekstremističke aktivnosti sem osude koje ne pokrivaju teoriju koja nema veze sa vezom. Jesu dosadni u nekom smislu ali ekstremistički...to ne verujem. 

(уторак, 18. јул 2017, 07:45)
anonymous [нерегистровани]

Bravo!

I jos jednom - bravo!

(понедељак, 17. јул 2017, 22:03)
anonymous [нерегистровани]

Zadnja glupost!

Čemu sve ovo, braćo??? Zašto? Gde je pravoslavna tolerancija? Gde se izgubila??? Aman, nemojte da i i vas izgubimo poverenje...