Борба ЕУ против кријумчарења миграната – забрана продаје гумених чамаца

Европска унија је дозволила државама чланицама да забране продају Либији гумених чамаца, који би могли да служе за небезбедну пловидбу, и бродских мотора, како би спречили опасно кријумчарење миграната преко Медитерана.

Министри спољних послова земаља ЕУ сагласили су се да ће државама чланицама бити дозвољено да забране такав увоз и извоз "где постоје разумне основе за сумњу да ће их користити кријумчари и трговци људима", преноси АП.

Како се наводи у саопштењу, мера ће се примењивати и на бродове и моторе који пролазе кроз ЕУ, али не и на рибаре или друге који имају легитимну потребу за њима.

Министри спољних послова су се сложили и да прошире мисију пружања помоћи на граници са Либијом до краја 2018. године, што ће помоћи либијским снагама безбедности, нарочито на југу државе где влада безакоње.

У последњим недељама, број миграната који из Либије прелазе у Италију на небезбедним бродовима је порастао, наводи агенција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво