Курдски званичник: Багдади је жив

После спекулација да је лидер тзв. Исламске државе Абу Бакр eл Багдади убијен, један од високо позиционираних курдских званичника каже да је готово 100 одсто сигуран да је Багдади жив и да је лоциран јужно од Раке. Руске власти без поузданих информација о ликвидацији Багдадија.

Курдски званичник задужен за борбу против тероризма Лахур Талабани рекао је за Ројтерсда ће се Исламска држава, после пораза, окренути побуни као начину деловања и могла би да подсећа на Ал Каиду "на стероидима".

Према његовим речима, будући лидери Исламске државе биће највероватније обавештајни званичници који су некад служили Садаму Хусеину.

Кремљ: Проверавамо информације

Кремљ нема поуздану информацију да ли је Багдади ликвидиран, каже портпарол руског председника Дмитриј Песков.

"Немамо прецизнијих података. У ствари, добијамо контрадикторне информације. Наше релевантне службе их тренутно проверавају", рекао је Песков, преноси Тас.

Шеф обавештајне службе ирачког Министарства унутрашњих послова и службе за борбу против тероризма Абу Али ел Басри изјавио је у недељу да је Багдади жив и да се скрива у Сирији.

Телевизија Ал Сумарија 11. јула је објавила информацију засновану на саопштењу Исламске државе да је Багдади мртав, док су поједини ирански медији објавили фотографије које су потврдиле његову смрт.

Амерички министар одбране Џејмс Матис средином јула је изјавио да САД не може да потврди да је Багдади мртав.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи