Дадајев и још четворица криви за убиство Њемцова

Порота Московског окружног војног суда је прогласила кривима Заура Дадајева и још четворицу оптужених за убиство руског опозиционог политичара Бориса Њемцова.

Руски суд је, како је пренео Ројтерс, саопштио да је окривљенима за убиство Њемцова (55) обећано 253.000 долара. Суд је навео и да полиција трага за осумњиченим организатором убиства Њемцова, Русланом Мухудиновим.

Тужилаштво тврди да је Заур Дадајев, бивши војник из Чеченије, "повукао окидач".

Судија Јури Житњиков је рекао да је ова група крајем септембра 2014. године "пристала на предлог једне особе, за којом трагају власти, и још неких других особа да одузму Њемцову живот у замену за новац", пренела је агенција Тас.

Порота је истакла да Дадајев не заслужује милост.

Након одлуке суда огласио се и портпарол Кремља Дмитриј Песков, који је рекао да је на истражитељима, а не на Кремљу, да одлуче да ли је неопходна даља истрага у вези са убиством руског опозиционог лидера Бориса Њемцова.

Њемцов је убијен у ноћи 27. фебруара 2015. године у центру Москве, недалеко од Кремља, уочи великог митинга који је припремала опозиција.

Медији су тада пренели да је Њемцов, за ког Ројтерс напомиње да је био један од најгласнијих критичара председника Владимира Путина, убијен са четири хица из пиштоља и да му је пуцано у леђа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи