Албанске банде контролишу британско нарко-тржиште

Насилне албанске криминалне групе имају "значајну контролу" над тржиштем трговине дрогом у Великој Британији, наводи се у посебном извештају о спровођењу закона, преноси "Би-Би-Си".

Национална агенција за криминал је навела да је забринута због "све већег утицаја Албанаца на организовани криминал у Великој Британији".

Агенција годишње објављује извештај о природи и обиму организованог криминала у Великој Британији, а у овогодишњем извештају упозорили су и на опасност од сајбер криминала из земаља руског говорног подручја.

Наглашавају да је профит од трговине дрогом и даље велики, упркос напорима да се то сузбије.

Албанске банде су изузетно значајне на том тржишту, посебно у шверцу кокаина.

Званичници наводе да су те банде спремне да прибегну озбиљном насиљу. Седиште им је у Лондону, али делују широм Велике Британије.

"То су групе које су мале по броју, али веома утицајне", навео је Метју Хорне, заменик генералног директора Националне агенције за криминал.

У извештају се наводе и турске и српске криминалне групе које доминирају поморским путевима продаје кокаина, док су пакистанске и турске групе главне у шверцу хероина.

У извештају се наводи да је кључна рањивост корупција особља у лукама и на аеродромима, као и да је то олакшало бандама шверц дроге и довођење илегалних миграната.

Агенција је упозорила на сајбер криминал, рекавши да је та област била потцењена, као и да многе фирме нису пријављивале сајбер нападе мислећи да ће то оштетити њихову репутацију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво