Северна Кореја осудила на смрт бившу председницу Јужне Кореје

Пјонгјанг наводи да се обавезује да ће погубити бившу председницу Јужне Кореје Парк Геун Хје и шефа јужнокорејске обавештајне службе из периода њене власти Ли Бјоунг Хоа, оптужујући их за планирање убиства врховногсевернокорејског вође Ким Џонг Уна, преноси АП.

Наводи се да је званична агенција Северне Кореје КЦНА објавила да ће та земља применити "смртну казну" над смењеном јужнокорејском председницом и њеним шефом обавештајне службе и да ће их стићи "бедна смрт пса у било које време, на било ком месту и било којим методама од овог тренутка".

КЦНА је навела и да Северна Кореја захтева од Јужне Кореје да предају Паркову и Лија.

АП подсећа да је јужнокорејска председница смењена и ухапшена у марту ове године због корупцијског скандала и наводи да севернокорејска пропаганда често садржи екстремне тврдње.

Северна Кореја је у мају оптужила америчке и јужнокорејске шпијунске агенције да су покушале да убију Кима коришћењем биохeмијског оружја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара