Пилот најавио да ће напасти државне институције у Каракасу

Пилот који је управљао полицијским хеликоптером и пуцао на зграду Врховног суда у Каракасу зове се Оскар Перес и у видео снимку најавио је да ће напасти државне институције у престоници Венецуеле.

Перес је себе прогласио побуњеником против председника Венецуеле Николаса Мадура.

На друштвеним мрежама су се појавиле фотографије на којима се види да је Перес на хеликоптер окачио транспарент с натписом "Слобода", као и број 350.
У питању је број који се односи на члан Устава према којем људи имају право да се успротиве недемократској влади.

На Инстаграму окачен је видео на ком се види Перес окружен наоружаним људима са маскама на лицу.

У видеу, Перес поручује да је "у току операција враћања демократије".

Он је навео да представља коалицију војних, полицијских и цивилних званичника који се противе "криминалној влади". Позвао је Мадура да поднесе оставку, као и да се распишу избори.

"Ово је борба против подле владе, против тираније", казао је Перес.

Локални медији доводе Переса у везу са акционим филмом "Одложена смрт" чији је он један од продуцената. Перес у том филму глуми агента обавештајне службе који спасава отетог бизнисмена, преноси Ројтерс.

Мадуро је раније, у телевизијском обраћању нацији, изјавио да је украдени полицијски хеликоптер испалио две гранате на зграду Врховног суда у Каракасу, истичући да је спречен терористички напад чији је циљ био његово свргавање с власти.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара