Експлозија на броду на обалама Сомалије

У близини североисточне обале Сомалије дошло је до велике експлозије на броду. Званичник оближње луке је саопштио да је брод можда у страном власништву.

"Чули смо огромну експлозију и видели пламен који се уздиже са брода. Верујем да је то страни брод", рекао је Али Шире, градоначелник Алуле – града који важи за гусарску луку у области Пунтленд, преноси Ројтерс.

Како се наводи, није одмах било јасно да ли је до експлозије дошло случајно на броду или су је изазвали пирати, као ни да ли је брод и даље на површини или је потонуо.

Портпаролка Поморских снага Европске уније Жаклин Шериф је путем мејла навела да су упознати са извештајима о могућој експлозији брода и да раде са Организацијом Велике Британије за операције поморског транспорта на утврђивању детаља.

"Могу да потврдим да су сви ратни бродови и посада Поморских снага Европске уније на сигурном. Нисмо добили позив за помоћ ни у каквој незгоди", рекла је Шерифова.

Бродови више држава, међу којима и Европске уније, крстаре у водама Сомалије, у саставу мисије борбе против пиратерије.

Како наводе становници Алуле, бродови су били у тој области два дана пре експлозије, а видео се и хелихоптер који слеће и полеће са брода мало пре експлозије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво