Израелски авиони напали циљеве Хамаса после ракетне ватре

Израелске ваздухопловне снаге напале су рано јутрос Појас Газе након што је једна ракета испаљена из тог палестинског подручја експлодирала на територији Израела.

Два положаја покрета Хамас, који влада Појасом Газе, гађали су израелски ратни авиони, саопштила је израелска воска.

Извештаја о повредама није било након што су спасилачке екипе послате на гађана места, рекао је Ашраф ел Кидра, портпарол Министарства здравља у Гази, преносе израелски медији.

Израелска одбрамбена армија (ИДФ) сматра да је Исламски џихад одговоран за ракетну ватру.

Инцидент се сматра релативно неуобичајеним, имајући у виду домет ракете, наводе израелски медији. Повреда и штете није било у експлозији ракете која је пала у израелску заједницу Шар Ханегев.

Израелска граница с Појасом Газе била је релативно мирна последњих месеци.

У марту је ракета испаљена из Газе пала на отворено подручје на израелској територији, али повреда није било. Израел је и тада одговорио ваздушним нападом и артиљеријском ватром, циљајући позиције Хамаса на северу Појаса Газе.

Израелска политика је да одговори несразмено на ракетну ватру из Газе, рекао је тада начелник израелског генералштаба.

Израелска војска је против Хамаса три пута ратовала од 2007. године, када је та радикална организација силом преузела контролу над појасом Газе, победивши умерени, секуларни Фатах палестинског председника Махмуда Абаса. Рат 2014. године трајао је 50 дана, а прекид ватре који је тада успостављен, углавном се поштује.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво