Трамп: Желим извињење!

Председник САД Доналд Трамп каже да би људи који га истражују требало да му се извине, јер нису нашли доказ о сарадњи његових људи са Русима.

"Након месеци истраживања Русије 'под лупом' немају ниједан снимак мојих људи како сарађују. Нема сарадње и нема ометања (правде). Требало би да ми се извине!", написао је Доналд Трамп на Твитеру.

Трамп наводи да бивши председник САД Барак Обама није ништа урадио након што је добио обавештење од Централне обавештајне агенције (ЦИА) да се Руси мешају у изборе, јер је "очекивао да ће Клинтонова победити".

"Разлог због кога председник Обама није урадио ништа у вези са Русијом, након што га је ЦИА обавестила о мешању је због тога што је очекивао да ће Клинтонова победити и није хтео да 'таласа'. Он је сарађивао и ометао (правду) и није изашло добро по демократе и покварену Хилари'", навео је Трамп у твиту.

По свему судећи, Трамп се позвао на чланак америчког листа Вашингтон пост који се бави начином на који се Обама понео према руским покушајима да се утиче на гласаче, наводи АП.

Трамп је рекао да истражитељи немају ниједан снимак који указује на то да су његови сарадници били у дослуху са Москвом како би се извршио утицај на америчке председничке изборе 2016. године.

Иначе, америчка телевизија Си-Ен-Ен није се изјаснила због чега је повукла причу о наводној истрази о састанку између сарадника председника САД Доналда Трампа и шефа Руског фонда за директне инвестиције.

У уклоњеној причи, која је у четвртак објављена на сајту Си-Ен-Ена, било је наведено да истражитељи Сената спроводе истрагу о састанку члана Трамповог транзиционог тима Антонија Скарамуција и директора руског фонда Кирила Дмитријева, који је наводно одржан пре Трампове инаугурације, наводи АП.

Си-Ен-Ен је у петак увече повукао причу новинара Томаса Френка наводећи да у њој нису испуњени стандарди тог медија и извинио се Скарамуцију.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи