Лавров Тилерсону: Санкције угрожавају односе две земље

Нове санкције које је Вашингтон увео Москви, нашкодиће односима САД и Русије, поручио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров у телефонском разговору са америчким државним секретаром Рексом Тилерсоном.

"Такве акције доводе читаву сферу руско-америчких односа у озбиљан ризик", рекао је Лавров Тилерсону током разговора чија је тема, пре свега, било решавање кризе у Сирији, саопштило је руско Министарство спољних послова.

Како се наводи у саопштењу, Лавров је рекао да Москва још чека одговор САД на раније предлоге да се побољшају односи, наводећи да су последње акције Вашингтона у Сирији нашкодиле суверенитету те земље, преноси Ројтерс.

Како истиче Тас, позивајући се на исто саопштење, двојица дипломата су разговарали о проблемима у вези са решавањем кризе у Сирији, укључујући неопходност да се учврсти прекид ватре, нарочито кроз мировни процес у Астани, ојачају напори у борби против терористичких група и спрече покушаји да се употребе отровна хемијска средства.

Како се додаје, Лавров је позвао Вашингтон да предузме мере да спречи провокације против снага сиријске владе, које се боре против терориста, пренео је Тас

Лавров и Тилерсон су се сагласили да наставе контакте, укључујући и питања билатералне агенде, наводи се у саопштењу. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво