Победа Трампа – забрана путовања ступа на снагу

Једногласна одлука Врховног суда је јасна победа за националну безбедност и дозвољава забрану уласка за грађане шест земаља које су склоне тероризму, поручио је амерички председник Доналд Трамп, преноси АФП.

Доналд Трамп је поздравио одлуку Врховног суда САД којом се на снагу враћа његова забрана уласка у САД грађанима шест земаља са муслиманском већином.

"Данашња једногласна одлука Врховног суда је јасна победа за националну безбедност. Дозвољава забрану уласка за грађане шест земаља које су склоне тероризму", рекао је Трамп у саопштењу Беле куће, преноси АФП.

Врховни суд САД донео је одлуку да дозволи администрацији председника Трампа да примењује забрану путовања у САД путницима из шест већински муслиманских земаља, чиме су поништене одлуке нижих судова.

Данашња одлука је победа за Трампа, наводи АП.

Суд је заштитио од забране једну категорију – оне који изнесу кредибилне тврдње о вези са особом или ентитетом унутар САД, саопштио је Врховни суд.

Трамп је прошле недеље рекао да ће забрана ступити на снагу 72 сата након што прође кроз суд.

Забрана се односи на грађане Ирана, Либије, Сомалије, Судана, Сирије и Јемена.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво