Трговац коњима и џудиста у трци за председника Монголије

Грађани Монголије гласају на председничким изборима, бирајући између три кандидата, у кампањи која је обележена корупционим скандалима и националистичком реториком, јавља АФП.

Међу кандидатима се налазе трговац коњима Мијегомбо Енхболд, кандидат Монголске народне партије која је победила на прошлогодишњим парламентарним изборима, шампион у џудоу тајкун Халтма Батулга испред Демократске странке и бивши посланик Саинку Ганбатар испред Монголске револуционарне партије.

Држава која је је "у сендвичу" између Русије и Кине, а која је некада била оаза демократије и економски пуно обећавала, захваћена је економском кризом и корупцијом, што је изазвало велико незадовољство код грађана који данас гласају, наводи агенција.

Како се наводи, гласачи нису чули много од кандидата о незапослености и радним местима што представља њихову највећу бригу, а разлог је то што је фокус председничких кампања био више на разоткривању наводних мутних радњи противничких кандидата у прошлости, него на представљање свог програма.

"Као гласач верујем да је правда најважнија ствар за Монголију. Мора постојати правда у свакој индустрији. Нисам преозбиљно схватио оптужбе о корупцији зато што нису доказане", навео је један од гласача Дендев Борис.

Узрок економске кризе у овој држави која броји три милиона становника, био је и пад цена извоза минерала.

Више од 30 одсто укупног становништва у Монголији је сиромашно, а мере штедње које је влада увела погодиле су управо најсиромашније слојеве што је изазвало велико незадовољство код становника, наводи агенција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво