Израел поново узвратио ватру Сирији

Израелске снаге узвратиле су ватру Сирији, након што је неколико пројектила из те ратом разорене земље поново погодило Голанску висораван, саопштила је израелска војска. Tо је друга таква размена ватре за два дана, наглашава АФП.

Како се наводи у саопштењу израелске војске, мета су биле две позиције артиљерије и један камион за муницију који припадају снагама сиријске владе.

У саопштењу се истиче да је војска наредила Израелцима да се држе даље од отворених подручја у близини Кунеитре, града на северозападу Сирије у којем се воде интензивни унутрашњи сукоби.

Израелски премијер Бенјамин Нетанјаху је изјавио да Израел неће толерисати преливање сиријског сукоба на своју територију - нити минобацачке ватре, нити ракета, са било ког фронта - као и да ће снажно одговорити на сваки напад.

Неколико особа је јуче убијено у нападу изралеских авиона на Сирију, који се догодио након што је 10 пројектила из те ратом разорене земље погодило Голанску висораван, јавиле су сиријска новинска агенција САНА и портпарол израелске војске.

Према наводима Сиријске опсерваторије за људска права, чије је седиште у Великој Британији, два сиријска војника убијена су у нападу Израела.

Израел је извршио више ваздушних напада у Сирији од избијања грађанског рата у тој земљи 2011. године, од којих је већина циљала на конвоје с оружјем или складишта шиитске либанске проиранске правојне организације Хезболах, која подржава сиријску владу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво