Кина, наставља се потрага за затрпанима у клизишту

Спасилачке екипе пронашле су до сада тела 24 особе након што се клизиште обрушило на село Синмо на југозападу Кине затрпавши више од 120 особа, јавила је кинеска државна телевизија, преноси Тас.

У новој акцији спасиоца пронађено је девет нових тела, а још 109 особа се налази на листи несталих. Наводи се да се званичници и даље надају да би испод рушевина могло да буде преживелих.

Затрпане су 62 куће, један хотел, као и 1,6 километара пута. Око 1.000 људи са специјалним уређајима трага за евентуалним преживелима, преноси АП.

Спасиоци користе булдожере и тешке копаче како би склонили веће камење које се сурвало низ планине.

"Ово је највеће клизиште на овом подручју, још од Венчуан земљотреса", рекао је један од локалних званичника, предводник спасилачких напора, Ванг Јонгбо, мислећи на земљотрес 2008. године у коме је погинуло више од 87.000 људи.

Експерти су рекли да је клизиште највероватније изазвала киша.

Један пар и њихово једномесечно дете су једини који су јуче спашени са локације несреће.

Државни медији су пренели да су двоје људи у стабилном стању, а да је беба послата на интензивну негу због упале плућа изазване удисањем блата.

Кинеска агенција Синхуа јавила је јуче да је првих 15 тела извучено до 22 сата по локалном времену.

Према ранијим наводима листа Пиплс дејли, број несталих био је 141, док су државни медији смањили тај број на 120.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво