Трамп: Ако је Обама знао за руски утицај, зашто није ништа предузео

Амерички председник Доналд Трамп критиковао је начин на који је његов претходник Барак Обама прошле године реаговао на руске покушаје да утичу на исход избора у САД.

"Управо сам данас први пут чуо да је Обама знао за Русију много пре избора и да није ништа учинио у вези са тим. Али нико о томе не жели да говори", рекао је Доналд Трамп у интервјуу за телевизију Фокс њуз.

Тај интервју треба у целости да буде емитован у недељу, али је један део објављен раније, пренео је Си-Ен-Ен.

Према Трамповим речима, требало је да Обама нешто учини у вези с тим.

"ЦИА му је дала информације о Русији много пре... избора. А једва да то видим. То је запањујуће. За мене, другим речима, питање је, ако је имао ту информацију, зашто није учинио нешто у вези са тим? Требало је да учини нешто. Али о томе не читате, баш је тужно", рекао је Трамп.

Председник САД је, такође, отворено упитао да ли је Обамина администрација желела да, не реагујући на доказе о руском мешању, нашкоди изгледима председничке кандидаткиње Демократске странке Хилари Клинтон.

"Званичници Обамине администрације кажу да су се "блокирали" када је требало да реагују на руско мешање у изборе. Нису ли желели да нашкоде Хилари", написао је Трамп на свом Твитер налогу.

Како наводи АП, он је тиме реаговао на чланак објављен у Вашингтон посту у коме се наводи да је Обамина администрација настојала да се позабави руским покушајима утицаја на изборе у новембру прошле године.

Након избора, Обама је наложио да испита руско деловање и увео нове санкције Москви.

Трамп је признао да је Русија вероватно покушавала да се меша у америчке изборе, али је истрагу о могућем дослуху Руса са људима из његове изборне кампање назвао "ловом на вештице".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво