Путин на Криму, Украјина осудила посету

Руски председник Владимир Путин налази се у посети полуострву Крим, где је обишао омладинско одмаралиште "Артек", на обали Црног мора. Власти у Кијеву истичу да је реч о "кршењу суверенитета Украјине".

Путин је на Криму разговарао са младима у одмаралишту "Артек" и поручио им да је кључно да "буду пријатељи".

"Не много давно 'Артек' је доживео тешка времена, али сада је на путу да поново буде међународно одмаралиште", рекао је Путин, а саопштио Кремљ.

Како се наводи, "Артек" је основан 1925. као санаторијум за децу оболелу од туберкулозе, да би затим постао одмаралиште за совјетске пионире, децу од 10 до 14 година.

После распада Совјетског Савеза 1991. "Артек" је остао у независној Украјини, а 2009. се нашао на рубу гашења. Након припајања Крима Русији 2014, одмаралиште је реновирано и поново ради.

Руски председник је, током боравка у одмаралишту, у разговору са једним дететом које је заинтересовано за новинарство, оценио да је најважнији принцип рада новинара да избегну вређање оних о којима говоре у чланцима или телевизијским емисијама.

"Новинари морају да буду сигурни да њихов рад неће вређати оне о којима извештавају", рекао је Владимир Путин, а пренела агенција Тас.

Новинарска организација "Репортери без граница" ставила је Русију на 148. место на својој ранг листи слободе штампе објављеној ове године.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво