Десетине затрпаних у кинеском селу, спасиоци трагају за преживелима

Спасиоци су пронашли најмање пет тела након што је клизиште затрпало село Шинмо на југозападу Кине, саопштио је званичник, а државни медији јављају да се више од 120 особа води као нестало.

Командант локалних ватрогасаца Ву Шаобин потврдио је смрти државном емитеру неколико сати након што је клизиште постало активно. 

Према ранијим наводима листа Пиплс дејли, број несталих био је 141, док су државни медији смањили тај број на 120.

На југозападу Кине у покрајини Сечуан, село Шинмо практично више не постоји. У пет ујутру, цела страна планине се одвалила и као клизиште ударила у село. Скоро сви становници су још били у кућама.

"Беба је плакала, устали смо да јој променимо пелене кад сам зачуо страшну буку. Отворио сам улазна врата да видим шта је, а налет блата са камењем нас је гурнуо и оборио на под. Жена и ја смо једва устали, узели бебу и побегли", каже мештанин који је успео да се спасе.

Стручњаци кажу да су за клизиште криве обилне кише претходних дана, и потпуни недостатак вегетације на тој страни планине. Мештани који су успели да се спасу побегли су у суседно село где су им комшије пружиле прву помоћ и дале одећу.

Спасилачке екипе су нашле пет тела, али се страхује да је број жртава много већи. Више од 120 житеља се води као нестало. Спасилачким екипама на терену помажу булдожери и тешки копачи како би склонили веће камење које се сурвало низ планине.

У претраживању терена и спасилачким операцијама учествује више од 400 људи. Ово је највеће клизиште у том подручју које је пре девет година било погођено земљотресом у коме је погинуло више од 87.000 људи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво