Експлозије бомби у Пакистану, десетине мртвих

Скоро 30 особа је убијено у три експлозије бомби у Пакистану, саопштили су званичници. Најмање 13 особа је убијено у самоубилачком бомбашком нападу аутомобилом у југозападном граду Квета, док је још најмање 15 особа страдало у експлозијама две бомбе у северозападном граду Парачинару.

У нападу у Квети, који се догодио када је полиција зауставила аутомобил на контролном пункту како би га претражила, убијено је седам полицајаца.

Генерални директор полиције у провинцији Белуџистан, чија је Квета престоница, Абдул Разак Чима рекао је за Ројтерс да је бомбаш дигао у ваздух аутомобил напуњен експлозивима.

Према речима портпарола болнице у Квети Васима Баига, рањено је 19 особа, а лекар Фарид Сумалан каже да је међу њима девет безбедносних званичника.

Од снажне експлозије у главном граду покрајине Белуџистан разбијена су стакла на прозорима околних зграда.

Одговорност за напад преузела је терористичка организација "Џамат ел Ахрахр" (што значи "Скупштина слободних"), која се одвојила од терористичке групе Талибански покрет Пакистана, у поруци коју је Ројтерсу послао портпарол те групе Асад Мансур.

У Белуџистану дуго траје побуна сепаратиста, али су пакистански талибани одговорни за већину бомбашких напада.

Када је реч о друге две експлозије у којима је убијено најмање 14 особа у граду Парачинар, оне су се догодиле на пијаци у размаку од три минута, рекао је високо позиционирани званичник владе Вазир Кан.

Ниједна група није преузела одговорност за те експлозије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво