Меркелова за гаранције држављанима ЕУ у Британији

Немачка канцеларка Ангела Меркел рекла је да се залаже да европски држављани који живе у Великој Британији добију што веће гаранције после иступања те земље из ЕУ.

Меркелова је на самиту лидера ЕУ у Бриселу рекла да се залаже за "гаранције европским држављанима у Великој Британији" и додала да ће се тим питањем бавити преговарачки тим задужен за Брегзит.

Британска премијерка Тереза Меј је рекла да ће појаснити на који начин ће заштити права грађана ЕУ у Великој Британији, док настоји да успостави сличну заштиту права Британаца који живе у другим државама Уније.

Немачка канцеларка је подржала став француског председника Емануела Макрона који је критиковао поједине источноевропске земље које блокирају европски план за решење избегличке кризе, истакавши да Европа није самоуслуга и да слаби када се доводе у питање њене вредности.

Макрон је лидере земаља које као Пољска или Мађарска одбијају солидарност са избеглицама и газе правну државу упозорио да земље које не поштују правила у Европској унији морају да сносе политичке последице.

Немачка канцеларка је рекла да је добро што је Макрон поменуо та питања и додала да Берлин и Париз имају исти приступ.

"То није претња. Циљ је да разговарамо са европским колегама када постоје неке несугласице", додала је немачка канцеларка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи