Ирак, џихадиста ликвидиран снајпером са највећег растојања свих времена

Канадски специјалац погодио је прошлог месеца своју мету снајпером у Ираку са више од три и по километра одстојања. То представља убиство са највеће удаљености од мете икада забележено, преноси Би-Би-Си.

Војни извори су рекли за Торонто глоуб енд мејл да је положај снајперсте био на крову зграде.

Метку из пушке требало је скоро 10 секунди да погоди борца Исламске државе.

Команда специјалних операција канадске војске потврдила је за Би-Би-Си да је "мета погођена са тако великог растојања".

Како су извори рекли за канадски лист тај тренутак је снимљен, што би требало да буде запис убиства са највећег растојања свих времена.

Торонто глоуб енд мејл наводи да је тај чин потпуно пореметио напад џихадиста на ирачке снаге.

"Уместо бомбардовања које би могло да доведе до цивилних жртава, прецизна употреба силе довела је у забуну исламисте, јер 'лоши момци' нису ни знали шта их је снашло", преноси канадски лист наводе извора из војске.

Тај извор je напомено да је хитац био толико тежак, јер је снајпериста морао да узме у обзир ветар, балистичке параметре, чак и закривљеност земље.

Претходни рекорд држао је британски снајпериста Крег Харисон, који је погодио талибана са растојања од 2.475 метара 2009. године.

Канадски премијер Џастин Тридо повукао је своје ваздушне снаге прошле године и истовремено најавио појачање у виду специјалних јединица и особља које ће тренирати и помагати локалним снагама безбедности у борби против Исламске државе, подсећа Би-Би-Си.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара