Севернокорејски дневник назвао Трампа психопатом

Севернокорејски дневник "Родонг Синмун" навео је у свом уводнику да је амерички председник Доналд Трамп у "тешкој ситуацији" код куће и додао да се он игра са идејом о превентивним нападима на Северну Кореју како би скренуо пажњу са домаће политичке кризе.

"Јужна Кореја мора да схвати да ће праћење психопате Трампа само довести до катастрофе", оценио је севернокорејски дневник.

Председник САД Доналд Трамп критиковао је режим Северне Кореје, назвавши га бруталним, након смрти 22-годишњег студента Ота Вормбира, који је пуштен из те земље у коми и преминуо у понедељак.

"Лоше ствари су се десиле, али је макар стигао кући, својим родитељима", рекао је Трамп, пренео је АФП.

Вормбир (22), који је прошле недеље пуштен из Северне Кореје у коми умро је у понедељак, саопштила је његова породица.

У Северној Кореји је осуђен на 15 година тешког рада због тога што је украо пропагандни постер, подсетио је АП.

Вормбир је провео више од 17 месеци у Северној Кореји, након чега је пуштен из здравствених разлога.

Доктори су рекли да се вратио у САД са тешким можданим повредама, али нису били сигурни шта је био њихов узрок.

Јужнокорејски председник Мун Џае Ин изјавио је пред посету Белој кући наредне недеље да се нада да ће успети да доведе Северну Кореју за преговарачки сто, за којим ће се разговарати о њеном нуклеарном програму до краја године и одбацити било какве разговоре о потенцијалном превентивном удару.

Нагласио је да би Северна Кореја морала брзо да пусти грађане Јужне Кореје и Американце који су ухапшени у тој земљи и да има огромну одговорност за смрт америчког студента Ота Вормбира, који је 17 месеци провео у затвору у Пјонгјангу.

"Док се поуздано не утврди да ли је Северна Кореја убила Вормбира, ја ћу веровати да је потпуно јасно да они имају велику одговорност у процесу који је довео до његове смрти", рекао је Мун за Си-Би-Ес, пренео је Ројтерс.

Преостала три држављанина САД, пореклом из Кореје и шест грађана Јужне Кореје и даље се налазе у затвору у Северној Кореји.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи