Амерички министар одбране окривио Северну Кореју за смрт студента

Амерички државни секретар Рекс Тилерсон и министар одбране Џим Матис разговарали су са двојицом кинеских представника којима су рекли да САД захтева од Кине да изврше већи политички и економски утицај, како би се обуздали севернокорејски нуклеарни и ракетни програм. Матис окривио Северну Кореју због студента Ото Вармбиера који је умро након пуштања из севернокорејског затвора.

"Поновили смо да Кина има дипломатску одговорност да изврши већи економски и дипломатски притисак на режим, уколико желе да спрече даљу ескалацију у региону", рекао је Тилерсон, преноси Ројтерс.

Он је додао да амерички председник намерава да посети Кину ове године, сигнализирајући тиме да Трамп жели да унапреди односе са Пекингом.

Амерички министар одбране Џим Матис окривио је Северну Кореју због студента Ото Вармбиера који је умро након пуштања из севернокорејског затвора где је провео 17 месеци и додао да је његово држање у затвору било нехумано, због чега америчко стрпљење са Пјонгјангом полако нестаје, преноси АФП.

Вармбиер (22) је био у коми због оштећења мозга које је добио у затвору у Северној Кореји, у коме је био 18 месеци због крађе политичког постера из хотела.

"Видети младог човека који одлази тако здрав и који се враћа кући скоро мртав. Ово надилази било какво разумевање права и реда, хуманости, одговорности према било ком људском бићу", рекао је Матис након састанка са кинеским званичницима, са којим су он и државни секретар Рекс Тилерсон разговарали о Северној Кореји и другим регионалним проблемима.

Према његовим речима, оно што је приметно јесте стална провокација и понашање мимо сваког правила.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи