Отказан састанак званичника Русије и САД због санкција

Заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјапков изјавио је да је отказао састанак са замеником америчког државног секретара због новог пакета санкција које су САД увеле Русији. САД žжали због отказивања састанка, наводи Стејт департммент.

Администрација председника САД Доналда Трампа саопштила је у уторак да је увела санкције против 38 појединаца и компанија у Русији због руских активности у Украјини, преноси Бета.

Рјапков је рекао да "ситуација није погодна за одржавање рунде дијалога" који је заказан за петак, саопштило је руско Министарство спољних послова.

Заменик руског шефа дипломатије је критиковао САД јер нису, како је навео, понудиле "ништа конкретно" за разговор.

Стејт департмент саопштава да САД жале због тога што је Русија отказала састанак са замеником државног секретара САД Томасом Шеноном, али остаје отворена за будуће разговоре којим би се премостиле билатералне разлике, пренеп је Танјуг. 

"Жао нам је што је Русија одлучила да одустане од прилике да разговара о билатералним препрекама које ометају америћко руско односе", саопштила је портпаролка Стејт департмента Хедер Науерт, преноси Ројтерс. 

Мада су односи САД и Русије под тензијама, Бела кућа разматра заказивање састанка Трампа и руског председника Владимира Путина на маргинама самита Г-20 у јулу.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се