Париз, мушкарац аутомобилом ударио у полицијско возило, пронађен калашњиков

Инцидент на париској авенији Шанзелизе – мушкарац "рено меганом" ударио у полицијско возило, а потом се тај аутомобил запалио. Нападач је мртав, а неименовани полицијски извори наводе да је он имао везе са екстремизмом. У аутомобилу пронађен калашњиков. Ниједан полицајац или пролазник није повређен у инциденту.

Француски министар унутрашњих послова Жерар Коломб изјавио је да је мртав нападач, који је аутомобилом ударио у полицијско возило на Шанзелизеу, а неименовани полицијски извори наводе да је нападач има везе са екстремизмом.

Како се наводи, у аутомобилу марке "рено меган" беле боје, који је нападач возио, пронађена је аутоматска пушка калашњиков, пиштољи и боце са плином, преноси АФП.

"Још једном мета напада у Француској биле су безбедносне снаге", рекао је Коломб и навео да су пронађено оружје и експлозив могли да запале аутомобил.

Портпарол тог Министарства рекао је да су експерти за уклањање експлозива на лицу места како би осигурали да возило нападача не представља више опасност.

У инциденту који се догодио у центру Париза, на авенији Шанзелизе нико од полицајаца или пролазника није повређен.

Како се наводи, Тужилаштво за борбу против тероризма покренуло је истрагу, а након инцидента полиција је затворила две станице метроа на Шанзелизеу.

АП наводи и да су два полицијска званичника, која су инсистирала на анонимности, изјавила да је нападач 31-годишњи мушкарац из предграђа Париза, који је означен као повезан са екстремизмом.

Како су рекли, он има "С" досије, којим се означавају особе потенцијално повезане са екстремизмом.

Агенција преноси и да је Коломб рекао да тренутна ситуација показује да је Француској потребан нови закон о безбедности, као и да би мере требало да одрже висок степен безбедности након истека ванредног стања у држави, које је на снази од терористичког напада у новембру 2015. године.

број коментара 0 пошаљи коментар