Снаге предвођене САД обориле сиријски војни авион

Коалиционе снаге, предвођене САД, обориле су сиријски војни авион код Раке, саопштила је сиријска војска. Авион је оборен јер је бомбардовао позиције у близини снага које подржавају САД, саопштава Коалиција, преноси "Ројтерс".

Сиријска војска је навела да је авион оборен у време сиријске борбене мисије против екстремиста Исламске државе.

Ово саопштење војске објављено је на сиријској државној телевизији, а у њему се наводи да се авион срушио и да је пилот нестао.

Додаје се и да се инцидент догодио у поподневним сатима, пренео је Ројтерс.

Коалиција је, како Ројтерс преноси, саопштила да је авион оборен јер је гађао позиције у близини којих се налазе опозиционе групе које подржавају САД.

"Авион сиријских режимских снага Су-22 избацио је у 18.43 бомбе у близини бораца Сиријских демократских снага јужно од Табка и у складу са правилима ангажовања и колективне самоодбране коалиционих снага, амерички 'Ф/а-18Е супер хорнет' га је одмах оборио", наводи се у саопштењу здружених снага.

Како се наводи, два сата раније снаге лојалне председнику Башару ел Асаду напале су Сиријске демократске снаге (СДФ) у граду Џадин, јужно од Табка.

Том приликом, како се тврди, рањен је одређен број бораца СДФ-а и они су протерани из града, пренела је агенција АФП.

"Летелица коалиције је потом зауставила пробој прорежимских снага употребом силе", додаје се у саопштењу.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво