Лидер турске опозиције наставља марш упркос Ердогановом упозорењу

У знак протеста због хапшења опозиционог посланика и упркос упозорењу председника Реџепа Тајипа Ердогана, лидер турске опозиције Кемал Киличдароглу је наставио "Марш за правду" од Анкаре до Истанбула.

Председник највеће опозиционе странке, Републиканске народне партије (ЦХП) Кемал Киличдароглу кренуо је у марш од Анкаре до 450 километара удаљеног Истанбула у знак протеста због хапшења посланика ЦХП-а Ениса Бербероглуа који је у среду осуђен на 25 година затвора због одавања државних тајни.

Киличдароглу (68) четврти дан хода са присталицама и очекује да ће за око месец дана стићи до зграде затвора у Истанбулу где се налази Бербероглу.

Ердоган је упозорио да се лидер опозиције не изненади ако буде приведен.

"Немојте се изненадити ако вас судски органи позову на саслушање", рекао је турски председник.

Лидер опозиције је рекао да не наседа на провокације и да наставља марш "који је за правду а не против ње".

Бербероглу је ухапшен и осуђен у случају повезаним с објављивањем извештаја у листу Џумхуријет 2015. о томе да су турске обавештајне службе наводно кријумчариле оружје исламским побуњеницима у Сирији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво