Русија тврди да је убила још два команданта Исламске државе

Министарство одбране Русије саопштило је да су у руским ваздушним нападима у близини града Деир ел Зора убијена два команданта Исламске државе - Абу Омар ел Белџики и Абу Јасин ел Масри, преноси "Интерфакс".

Саопштење је објављено само дан након што је објављено да су руске снаге можда убиле лидера Исламске државе Абу Бакра ел Багдадија у ваздушном нападу прошлог месеца, наводи Ројтерс.

У саопштењу се наводи да је заједно са двојицом команданата, убијено и 180 бораца ИД.

У Вашингтону нису могли да потврди наводе руског министарства одбране, а западни и блискоисточни званичници су скептични.

Стручњак из Багдада и саветник блискоисточним владама о Исламској држави Хишам ел Хашими каже да је скептичан око данашњег саопштења из руског Министарства.

Каже да је Абу Јасин ел Масри иста особа као и Абу ел Хаџ ал Масри, за кога Руси кажу да је убијен у прошломесечним нападима.

Ел Хашими додаје и да је мало вероватно да је Ел Белџики био у Сирији у време напада.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи