Елизабета Друга: Британија суморно расположена, људи одлучни да помогну у невољи

Након недавних терористичких напада, политичке кризе и великог пожара у којем је изгорео солитер "Гренфел" у Лондону, британска краљица Елизабета Друга изјавила је поводом свог званичног рођендана да је Велика Британија веома суморно расположена, али да су се људи показали одлучнима у невољи.

"Тешко је побећи из веома суморног националног расположења", изјавила је британска краљица у поруци поводом свог званичног рођендана, пренео је Ројтерс.

"Ова земља је сведок ужасних трагедија", навела је краљица.

Краљица Елизабета Друга је рекла да је током недавних сусрета са жртвама видела велику жељу људи да пруже утеху и подршку онима којима је она била потребна.

"Стваљена на тест, Велика Британија је била одлучна у суочавању са несрећама", навела је британска краљица.

"Уједињени у нашој туги, ми смо једнако одлучни да без страха или фаворизовања, пружимо подршку свима онима, који поново граде своје животе, на које су утицај имале повреде и губици", поручила је британска краљица.

Елизабета Друга је рођена 21. априла 1926. године у Лондону. Постала је краљица 1952. године у својој 25. години живота. У својој 91. години и даље редовно обавља званичне дужности, иако је однедавно смањила свој ангажман, наводи британска новинска агенција.

Биртанска краљица прославља два рођендана - свој прави рођендан 21. априла и званични рођендан, који се прославља друге суботе у јуну.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво