Путин: Ниједна земља није способна да утиче на изборе у САД

Руски председник Владимир Путин каже да ниједна земља није способна да утиче на председничке изборе у САД. Никада нисмо организовали било какав сајбер напад, истиче Путин.

Тешко је замислити иједну другу страну, чак и земљу попут Русије, да је способна да озбиљно утиче на изборну кампању у САД и њене резултате, рекао је Владимир Путин у четвртој, финалној епизоди документарца "Интервјуи са Путином" америчког редитеља Оливера Стоуна, која је синоћ емитована у САД, преноси Тас.

Како је рекао, закључци обавештајних служби заснивају се на анализи ситуације, али ништа поуздано.

"Једна обавештајна служба говори о великом степену сигурности могућег руског утицаја, друга да тај степен сигурности и није толико висок. Њихови закључци засновани су на анализи ситуације, али ништа поуздано", рекао је Путин.

Сматра да је антируска хистерија у САД слична предрасудама против одређених етничких група, попут антисемитизма.

"Антисемити увек криве Јевреје за своје грешке. Постоје људи који исто осећају према Русији. За њих, Русија је увек крива", рекао је Путин и додао да су одређене снаге окренуле антируске спекулације у инструмент за унутрашњополитичку борбу.

"У овом тренутку то се чини из неколико разлога: да се поткопа легитимитет председника Доналда Трампа, да се створе услови који ће умањити могућност нормализације односа и једноставно створити инструменте за унутрашњо-политичку борбу. У овом контексту руско-амерички односи су једноставно инструмент политичке борбе унутар САД", закључио је Путин.

Руски лидер је навео и да САД игноришу предлог Русије да се створи скуп правила којим би се регулисао сајбер простор.

Састанак са Трампом кад његов тим буде спреман 

Путин је изјавио и да ће руско-амерички састанак на високом нивоу бити могућ када амерички председник Доналд Трамп и његов тим буду спремни да се укључе у практичан рад.

"Мислим да ћемо се срести у неком тренутку, али никога не терамо на састанак", рекао је Путин, преноси Тас.

Према његовим речима, Трамп мора да обликује своје ставове по питању кључних проблема, а у сарадњи са својим партнерима.

"Он ће морати да се консултује са војном командом, безбедносним службама, Стејт дипартментом, Републиканском партијом и демократама. Сигурно ћемо дати свој одговор када администрација буде спремна за практичан рад", рекао је Путин.

Упитан о могућности да Трамп промени мишљење о Сирији и Украјини када стекне боље разумевање ситуације, Путин је оценио да је то могуће.

Говорећи о америчким председничким изборима, одржаним прошле године, Путин је казао да су они показали да гласачи чезну за озбиљним политичким променама у држави.

"Очигледно, народ САД очекује озбиљне промене. Ово се односи на безбедносне проблеме као и на питање незапослености и стварању нових послова", рекао је Путин.

Руски председник Владимир Путин одбацио је као глупости медијске тврдње о његовим наводним банковним рачунима на Кипру.

"Не, никада их није ни било. То су чисте глупости, да је то тачно одавно је требало да се суочимо са тиме. Нисам богат како тврде", рекао је Путин у финалној епизоди документарца "Интервјуи са Путином".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво