Нападнута џамија у Кабулу, најмање један мртав

Најмање једна особа је убијена, а пет је повређено у нападу на џамију у авганистанској престоници.

Нападнута је џамија у Кабулу, а министарство унутрашњих послова Авганистана напад је прогласило "терористичким".

Портпарол министарства унутрашњих послова Наџиб Данеш изјавио је да је полиција послата на лице места, да има жртава и да је по свему судећи у питању самоубилачки бомбашки напад.

Напад се догодио у време када у џамијама широм града има доста људи, као део обреда током светог месеца муслимана, Рамазана.

Уништену Ел Захра џамију користи шиитска мањина Авганистана. Они су у прошлости били мета бомбашких напада, укључујући и прошлогодишњи напад у новембру, приликом чега је живот изгубило више од 30 особа, подсећа Ројтерс.

Исламска држава преузела је одговорност за тај напад.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи