Макрон: Останак Велике Британије у ЕУ још могућ

Британска премијерка Тереза Меј рекла је на заједничкој конферeнцији за штампу са председником Француске Емануелом Макроном, да је датум за Брегзит "сада" и да ће преговори о изласку Британије из ЕУ "почети идуће недеље". Макрон поручује да су "врата и даље отворена за Велику Британију да остане у ЕУ.

На заједничкој конференцији за штампу с председником Француске Емануелом Макроном у Паризу, Мејова је у башти Јелисејске палате после радне вечере рекла да је "датум за преговоре о Брегзиту сада и преговори ће почети идуће недеље".

Макрон је поновио жељу да преговори "почну што је пре могуће", али је ипак казао и да су "врата и даље отворена за Велику Британију да остане у ЕУ" све док преговори о Брегзиту нису завршени, јер, кад преговори почну, "много је теже вратити се уназад".

Он је рекао да, са европског становишта, док год преговори нису завршени, још постоји могућност да се промени след догађаја, али је додао да он поштује ту одлуку коју је о Брегзиту донео "суверени британски народ".

Британија је прошлог јуна на референдуму гласала да изађе из ЕУ.

Мејова је дошла у Париз ослабљена после превремених парламентарних избора прошле недеље на којима је њена Конзервативна партија изгубила већину, а неки британски званичници су наговестили да Лондон неће моћи да преговоре о Брегзиту почне како је планирано, 19. јуна.

Говорећи о борби против екстремизма, Мејова је рекла да ће Велика Британија и Француска радити заједно да изврше притисак на интернет компаније да смање екстремистичке садржаје онлајн и настојати да се уведу правне последице за интернет компаније ако то не буду урадиле.

Макрон је најавио "врло конкретан акциони план" за борбу против тероризма, заједно са Лондоном.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи