Немачка, евакуација 80.000 људи са фестивала због терористичке претње

Више од 80.000 људи је евакуисано са музичког фестивала "Рок aм Ринг" у близи Нирнберга у Немачкој, након што је полиција добила информацију о "конкретној терористичкој претњи".

Организатори фестивала су у изјави на Фејсбуку апеловали на посетиоце да мирно и контролисано напусте место одржавања фестивала након што су упозорени на "терористичку претњу".

"Надамо се да ће фестивал бити настављен сутра. Хвала на сарадњи", наведено је у изјави.

Локална полиција је саопштила да истражује "конкретне индикације, које не могу да искључе евентуалну терористичку претњу".

Због недавног терористичког напада на концерту у Манчестеру, предузете су све мере предострожности. Ангажовано је 1.200 полицајаца.

Прошле године, Немачка се суочила са првим великим терористичким нападом када је терориста повезан са Исламском државом Анис Амри камионом улетео на божићни вашар у Берлину. Настрадало је 12 цивила.

Фестивал "Рок aм ринг" требало је да траје до недеље. Одржава се једном годишње у "Нирнбергрингу" а на њему се изводи углавном рок и метал музика.

У прошлости је највећа претња посетиоцима фестивала била време. Прошле године повређено је 70 особа а 42 су примљене у болницу након удара грома. Ниједна од тих повреда није била опасна по живот.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије