"Бритиш ервејз": Хиљаде путника чекају поправку система

Британска авио-кокмпанија "Бритиш ервејз" саопштила је да се хиљаде путника још суочававају са дугачким редовима, конфузијом и отказаним летовима док компанија ради на поправци компјутерског система након великог технолошког квара који је пореметио њен сервис.

Компанија је саопштила да се нада да ће радити приближно у складу са "нормалним распоредом" на аеродрому "Гетвик" и да ће пружити "већину услуга" на аеродрому "Хитроу" данас, дан након што је отказала све летове на оба лондонска аеродрома, преноси АП.

"Радници покушавају да поврате све наше компјутерске системе, али очекујемо даље компликације у току дана", наводи се у саопштењу компаније.

Раније данас, управа лондонског аеродрома "Хитроу" саопштила је да се данас очекују нова одлагања и отказивања летова "Бритиш ервејза" и поручила путницима већ отказаних летова да не долазе на аеродром уколико немају карте букиране за друге летове, преноси Ројтерс.

"Након јучерашњих проблема са системом информационих технологија (ИТ) 'Бритиш ервејза', одлагања и отказивања летова 'Бритиш ервејза' се очекује данас. Сви путници чији су летови отказани јуче не би требало да путују до аеродрома данас осим ако већ немају букиране карте за други лет", наводи се у соапштењу тог аеродрома.

"Бритиш ервејз" је синоћ саопштио да је разлог за пад система информационих технологија, због чега су отказани летови са главних лондонских аеродрома "Хитроу" и "Гетвик", прекид у снабдевању струјом.

"Верујемо да је узрок прекид у снабдевању струјом и немамо доказе да је реч о сајбер нападу", навео је у видео поруци на Твитеру директор "Бритиш ервејза".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара